Pin it

Gastronomi i København

København er et gastronomisk magnetfelt, og Michelin-stjernene drysser ned som manna over de mange stjernekokkene, blant andre Rene Redzepi (Noma), Rasmus Kofoed (Geranium) og Ronny Emborg (Marchal), som utfolder sine kreative evner på byens mange spisesteder. Tilbudet av fantastiske og nytenkende gourmetrestauranter i København er enormt, og gir muligheter for gastronomiske opplevelse i begge ender av prisskalaen.

Her har vi samlet en rekke av våre egne favoritter innen dansk gastronomi. Naturligvis kvalitetstestet av oss selv. Trenger du hjelp til bordbestilling på en av de nedenstående spisestedene i København? Da kan du kontakte oss på 71nyhavnhotel@arp-hansen.dk.


Gode restauranter i København

Kjøbenhavn

På den lille, intime restauranten Kjøbenhavn finner du unge København-gutter med store hjerter og stor lidenskap for velsmakende nåtidsmat med københavnske referanser og franske teknikker. Velger du den mindre menyen "Bycyklen" eller den største menyen "Kanalrundfarten" er du sikret en aften i avslappede og uformelle omgivelser der hygge og gode smaker står i høysetet.

Restaurationen

Restaurationen er den klassiske restaurantopplevelsen på sitt beste. Lis og Bo Jacobsen ønsker velkommen med bord som er vakkert dekket med Royal Copenhagen, og de stolte og oppmerksomme kelnerne serverer lekker, moderne dansk mat. Osten blir selvfølgelig servert fra vogn. Restaurationen treffer elegant mellom det klassiske og moderne, noe som gir en stilfull, men samtidig avslappet og rolig atmosfære.

Geist

Restaurant Geist er en fantastisk moderne spiseopplevelse. Bo Bech serverer det som etter vår mening er blant de flotteste enkle retter, ofte bare med to–tre bestanddeler, men som virkelig er i stand til å skape spenning i smak og estetikk. Menyen består av mange små retter, som man kan bestille én av gangen inntil man ikke orker flere. Du får virkelig wow for pengene på restaurant Geist i København, og den stilfulle innredningen med dempet belysning og pulserende musikk skaper en helt spesiell atmosfære. Tips: Plassene i matbaren rundt det enorme, åpne kjøkkenet har utsikt til en fascinerende koreografert tilberedning av maten.

Amass

Beliggenheten til restaurant Amass på Refshaleøya gir anledning til en eventyrlig ankomst via sjøveien med havnebussen. Ved havnebussens endestasjon følger man en smal betongsti til restaurantens store kjøkkenhage og to flammende bål. Her har den tidligere Noma-kjøkkensjefen Matt Orlando skapt en flott gourmetrestaurant med mye særpreg og varme. Maten er innovativ og avansert med stor vekt på råvarenes opprinnelse og bærekraft. En stor estetisk opplevelse og gastronomi i en prisklasse like under Michelin-restaurantene.

Kadeau

Med sin jordnære gjestfrihet har Bornholm-guttene på Kadeau fått til noe helt spesielt med sin Michelin-restaurant i Christianshavn. Med deres egne ord "dyrker, plukker, oppbevarer, serverer og elsker de Bornholm". Det er kjærligheten til foretaket som gjør at kveldens reise gjennom 20 serveringer går rett til hjertet. Rettene er flotte for øyet, innovative og oftest med tydelig referanse til naturen – muligens også en av grunnene til at man nærmest transporteres til et helt annet sted, kanskje Bornholm.

Studio

Michelin-restaurant med stort fokus på gode smaker. Rettene er innovative og knivskarpe, men kjøkkensjef Torsten Vildgaards utgangspunkt er god smak fremfor teknikk og dogme. Den populære gourmetrestauranten ligger i The Standard – en modernisert tollbygning med tre restauranter og en raffinert jazzklubb rett på den andre siden av Nyhavn fra hotellet.

Koefoed

Koefoed tar tydelig utgangspunkt i det bornholmske og forteller en virkelig god historie med det de gjør. Veggene i gourmetrestauranten er dekorert med vakre bilder fra Bornholm og av grisene de aler opp på øya med stor bornholmsk omsorg og kjærlighet. Maten er velsmakende og moderne, stilrent anrettet. Vinkartet er enormt og avslører eierens lidenskap for gamle og veldig gamle Bordeaux-viner.

Llama

And now for something completely different – som en frisk avstikker fra nordisk gastronomi serverer Llama skarpe og moderne retter inspirert av det latin- og søramerikanske kjøkkenet. Det er alltid høy stemning på Llama, og bak den nattklubblignende innredningen står selveste Bjarke Ingels Group (BIG-architecs). Llama er helt klart også stedet man ønsker å henge på etter middagen. Når kveldens siste desserter er servert i helgene, rykker DJ-en inn og bak baren ristes det sammen friske søramerikanske cocktails.

Hummer

København har fått sin første hummerrestaurant, og vi er så heldige at den ligger rett rundt hjørnet fra hotellet. En gourmetrestaurant med navnet HUMMER, som naturligvis serverer hummer i lange baner og mange fortolkninger. Hummer skiller seg friskt ut fra de andre restaurantene i Nyhavn. For det første serverer de ikke fatøl. I stedet satses det fullt på hovedpersonen hummeren og dens beste venn champagnen .

Union Kitchen

Union Kitchen er et hyggelig spisested å besøke på de fleste tider på dagen. Om morgenen serverer de frokost for enhver smak, fra bløtkokte egg til deres egen Hangover Burger. Midt på dagen vil du oppleve en god miks av kaffedrikkere og sultne lunsjgjester, og om kvelden overtar deres famøse "Balls" menyen. Her serveres meatballs/kjøttboller i utallige nyanser. I sommerhelgene er stedet stappfullt til sent på kvelden med vin- og cocktaildrikkere. Et tilbakelent spisested i København med en mengde liv og sjarm.

OTTO

Skjult bak en upretensiøs svartmalt fasade ut mot Store Kongensgade ligger lille OTTO. Menyen er en collage av små, litt friske retter med vekt på namnam-faktoren. OTTO er også et fremragende spisested i København hvis du er ute etter en alternativ frokost eller en lett lunsj.

Gorilla

Kødbyen er blitt et av Københavns hete steder når det gjelder spisesteder og barer. De hvitkalkede slakterbutikkene er overtatt av ambisiøse restauranter, og stemningen er helt unik. Gourmetrestauranten Gorilla er helt klart en av frontløperne, og som gjest blir man utsatt for det rene bombardement av små serveringer med kjempemessig smak. Bordene står tett og det er ofte fullt, noe som gir den helt spesielle Kødbyen-stemningen.

Møllers Snaps og Smørebrød

Liker du gode, hjemmelagde "smørrebrød", men ikke nødvendigvis har behov for å tre tilbake til tidsepoken som mange smørrebrødsrestauranter er blitt hengende fast i, er Møllers et meget godt alternativ. Innredningen er pen, lys og koselig, og restauranten er preget av dansk design. Møller har brakt "smørrebrødet" opp til nåtiden, men ikke langt inn i fremtiden slik tendensen dessverre har vært på enkelte andre steder. I tillegg til deilige smørbrød serverer Møller også sin egen snaps – i mange spennende varianter.

Bistro Royal

Bistro Royal i København er vår anbefaling til gjester som ønsker et enkelt og raskt måltid av god kvalitet. En enkel meny med et par kjøttretter og et par fiskeretter, rask betjening og alltid liv er Bistro Royals suksessoppskrift. Du finner den alltid gode biff- og gourmetrestauranten med dansk gastronomi på Kongens Nytorv, like ved 71 Nyhavn Hotel.

Hija de Sanchez

Denne lille, upretensiøse Taco-standen i Torvehallerne tilbyr noe helt spesielt. Bak den enorme maza-morteren i granitt i den lille skurvognen står tidligere dessertsjef på Noma, Rosio Sanchez, og maler den fineste mexicanske mais til sin tortilladeig. Glem alt om texmex – dette er de mest autentiske og velsmakende tortillaene utenfor Mexico. Med en "combo"-tallerken (tre forskjellige tortillaer) i den ene hånden og en spicy Michelada (mexicansk øldrikk) i den andre under åpen himmel er alle kvelder sommerkvelder i Torvehallerne.

Balderdash

Sjelden opplever man et så hjertevarmt vertskap som når man kommer inn døren hos Geoffrey Canilao i hans cocktailbar Balderdash – det er ikke tilfeldig at de har "Hygge" bøyd i neon over døren. Men alt er ikke hygge – teamet bak døren tar nemlig sitt håndverk meget seriøst og serverer noen av Københavns mest veldreide cocktails. Henger du i baren eller sitter i nærheten av den åpne peisen i underetasjen, er du sikret en veldig hyggelig kveld.

Nebbiolo

Nebbiolo er selvsagt en italiensk vinbar som har blitt til på grunn av eierens store kjærlighet for nettopp Nebbiolo-druen. Baren serverer lekre viner for alle lommebøker, og i timene da kveldssolen forvandler Store Strandstræde til en gyllen oase, møter Piemonte København midt på den lange trebenken foran Nebbiolo vinbar.


Skal vi bestille bord for deg?

Fant du en favoritt blant ovennevnte restauranter i København, hjelper vi deg gjerne med bordbestillingen. Send e-post til: 71nyhavnhotel@arp-hansen.dk med dato og antall gjester, så sørger vi for at det står et bord klart til deg (hvis det finnes noe ledig). Henvis eventuelt til denne siden, slik at vi kan hjelpe deg best mulig i valg av den ideelle restauranten.


Vi ønsker deg mange nydelige gourmetopplevelser når du besøker disse restaurantene i København og får en smak av dansk gastronomi på sitt beste. God fornøyelse!