Gastronomi i København

København er et gastronomisk magnetfelt, og Michelin-stjernene drysser ned som manna over de mange stjernekokkene som Rene Redzepi (Noma), Rasmus Kofoed (Geranium), Kristian Baumann (180) og Nicolai Nørregaard (Kadeau). Alle utfolder sine kreative evner på byens mange spisesteder. Tilbudet av fantastiske og nytenkende gourmetrestauranter i København er enormt, og gir muligheter for gastronomiske opplevelse i begge ender av prisskalaen.

Her har vi samlet en rekke av våre egne favoritter innen dansk gastronomi. Naturligvis kvalitetstestet av oss selv. Trenger du hjelp til bordbestilling på noen av spisestedene i København som er nevnt nedenfor? Kontakt oss påconcierge.nyhavn@arp-hansen.dk.


Gode restauranter i København

Barr

I det vakre pakkhuset som tidligere rommet Noma, serverer Thorsten Schmidt elegante tolkninger av klassiske retter fra Nord-Europa. Navnet Barr, et gammelt ord for bygg, avslører restaurantens store lidenskap for fantastisk øl. Maten er gjennomtenkt og kreativ, og servicen er god og avslappet. Perfekt både til en middag når noe skal feires, eller når du bare vil nyte et par småretter og et glass spennende øl fra lokale mikrobryggerier.

Restaurationen

Restaurationen er den klassiske restaurantopplevelsen på sitt beste. Lis og Bo Jacobsen ønsker velkommen med bord som er vakkert dekket med Royal Copenhagen, og de stolte og oppmerksomme kelnerne serverer lekker, moderne dansk mat. Osten blir selvfølgelig servert fra vogn. Restaurationen treffer elegant mellom det klassiske og moderne, noe som gir en stilfull, men samtidig avslappet og rolig atmosfære.

Geist

Restaurant Geist er en fantastisk moderne spiseopplevelse. Bo Bech serverer det som etter vår mening er blant de flotteste enkle retter, ofte bare med to–tre bestanddeler, men som virkelig er i stand til å skape spenning i smak og estetikk. Menyen består av mange små retter, som man kan bestille én av gangen inntil man ikke orker flere. Du får virkelig wow for pengene på restaurant Geist i København, og den stilfulle innredningen med dempet belysning og pulserende musikk skaper en helt spesiell atmosfære. Tips: Plassene i matbaren rundt det enorme, åpne kjøkkenet har utsikt til en fascinerende koreografert tilberedning av maten.

Amass

Beliggenheten til restaurant Amass på Refshaleøya gir anledning til en eventyrlig ankomst via sjøveien med havnebussen. Ved havnebussens endestasjon følger man en smal betongsti til restaurantens store kjøkkenhage og to flammende bål. Her har den tidligere Noma-kjøkkensjefen Matt Orlando skapt en flott gourmetrestaurant med mye særpreg og varme. Maten er innovativ og avansert med stor vekt på råvarenes opprinnelse og bærekraft. En stor estetisk opplevelse og gastronomi i en prisklasse like under Michelin-restaurantene.

Kadeau

Bornholmguttene på Kadeau har med en jordnær gjestfrihet fått til noe helt eget på sin to-stjerners Michelin-restaurant i Christianshavn. Selv beskriver de at de "dyrker, plukker, foredler, serverer og elsker Bornholm". Det er kjærligheten deres til virksomheten som gjør at kveldens reise gjennom 20 småretter treffer rett i hjertet. Rettene er en fryd for øyet, innovative og oftest med tydelig referanse til naturen – det føles som man nærmest transporteres til et helt annet sted, kanskje Bornholm.

Studio

Michelin-restaurant med stort fokus på gode smaker. Rettene er innovative og knivskarpe, men kjøkkensjef Torsten Vildgaards utgangspunkt er god smak fremfor teknikk og dogme. Den populære gourmetrestauranten ligger i The Standard – en modernisert tollbygning med tre restauranter og en raffinert jazzklubb rett på den andre siden av Nyhavn fra hotellet.

Koefoed

Koefoed tar tydelig utgangspunkt i det bornholmske og forteller en virkelig god historie med det de gjør. Veggene i gourmetrestauranten er dekorert med vakre bilder fra Bornholm og av grisene de aler opp på øya med stor bornholmsk omsorg og kjærlighet. Maten er velsmakende og moderne, stilrent anrettet. Vinkartet er enormt og avslører eierens lidenskap for gamle og veldig gamle Bordeaux-viner.

Llama

And now for something completely different – som en frisk avstikker fra nordisk gastronomi serverer Llama skarpe og moderne retter inspirert av det latin- og søramerikanske kjøkkenet. Det er alltid høy stemning på Llama, og bak den nattklubblignende innredningen står selveste Bjarke Ingels Group (BIG-architecs). Llama er helt klart også stedet man ønsker å henge på etter middagen. Når kveldens siste desserter er servert i helgene, rykker DJ-en inn og bak baren ristes det sammen friske søramerikanske cocktails.

Hummer

København har fått sin første hummerrestaurant, og vi er så heldige at den ligger rett rundt hjørnet fra hotellet. En gourmetrestaurant med navnet HUMMER, som naturligvis serverer hummer i lange baner og mange fortolkninger. Hummer skiller seg friskt ut fra de andre restaurantene i Nyhavn. For det første serverer de ikke fatøl. I stedet satses det fullt på hovedpersonen hummeren og dens beste venn champagnen .

Union Kitchen

Union Kitchen er et hyggelig spisested å besøke de fleste tider på dagen. På morgenen serverer de en variert frokost, med alt fra bløtkokte egg til deres egen Hangover Burger. Midt på dagen kan du oppleve en god blanding av kaffedrikkere og sultne lunsjgjester, og om kvelden overtar den famøse "Balls"-menyen. Da serveres kjøttboller i utallige variasjoner. I sommerhelgene er stedet stappfullt til sent på kvelden med vin- og cocktailgjester. Et spisested i København med avslappet stemning og masse liv og sjarm.

Barabba

Vakker, ærlig og elegant italiensk mat med særdeles utsøkte råvarer. Interiøret er moderne og rustikt, med en avslappet og oppmerksom betjening. Ingen pizza, men fantastisk pasta. Barabba serverer mat helt frem til kl. 02 de fleste dager, noe som er helt spesielt i København.

Gorilla

Kødbyen er blitt en av Københavns mest populære områder når det gjelder restauranter og barer. De hvitkalkede slakterbutikkene er overtatt av ambisiøse restauranter, og stemningen er helt unik. Gourmetrestauranten Gorilla er helt klart en av frontløperne, og som gjest blir man utsatt for det rene bombardement av små retter med imponerende stor smak. Bordene står tett og det er ofte fullt, noe som skaper den helt spesielle Kødbyen-stemningen.

Nærvær vinbar

Vinbaren, som tilhører den ambisiøse restauranten Nærvær, er med myke stoler og vakker utsikt et fantastisk sted for store vinopplevelser. Maten, små lette tapasaktige retter, kommer fra samme kjøkken som sender restaurantens gjester på gastronomiske (og økonomiske) himmelturer. Forsyner du deg av de mange små godbitene samtidig som du nyter den gode vinen, kan du bli god og mett. Turen hjem til hotellet går over den vakre Indrehavnsbroen, som nesten strekker seg fra dør til dør.

The Corner – restaurant 108

I hjørnet av Michelinstjerne-restauranten 108, gjemmer det seg en herlig liten kafé. Her finner du Københavns mest kreative wienerbrød, deilig kaffe og utsøkt vin.  Kafeen serverer enkle og lette retter fra morgen til kveld. Et naturlig sted å stoppe på veien til Christianshavn eller Refshaleøen.

Bistro Royal

Bistro Royal i København er vår anbefaling til gjester som ønsker et enkelt og raskt måltid av god kvalitet. En enkel meny med et par kjøttretter og et par fiskeretter, rask betjening og alltid livlig stemning er Bistro Royals suksessoppskrift. Du finner den alltid gode biff- og gourmetrestauranten med dansk gastronomi på Kongens Nytorv, like ved 71 Nyhavn Hotel.

Hija de Sanchez

Hija de Sanchez

Denne lille, upretensiøse Taco-standen i Torvehallerne tilbyr noe helt spesielt. Bak den enorme maza-morteren i granitt i den lille salgsvognen, står Nomas tidligere dessertsjef Rosio Sanchez og maler den fineste meksikanske mais til tortilladeig. Glem alt om texmex – dette er de mest autentiske og velsmakende tortillaene utenfor Mexico. Med en "combo"-tallerken (tre forskjellige tortillaer) i den ene hånden og en spicy Michelada (meksikansk øldrikk) i den andre, og under åpen himmel, er alle kvelder sommerkvelder i Torvehallerne.

Balderdash

Sjelden opplever man et så hjertevarmt vertskap som når man kommer inn døren hos Geoffrey Canilao i hans cocktailbar Balderdash – det er ikke tilfeldig at de har "Hygge" bøyd i neon over døren. Men alt er ikke hygge – teamet bak døren tar nemlig sitt håndverk meget seriøst og serverer noen av Københavns mest veldreide cocktails. Henger du i baren eller sitter i nærheten av den åpne peisen i underetasjen, er du sikret en veldig hyggelig kveld.

Nebbiolo

Nebbiolo er selvsagt en italiensk vinbar som har blitt til på grunn av eierens store kjærlighet for nettopp Nebbiolo-druen. Baren serverer lekre viner for alle lommebøker, og i timene da kveldssolen forvandler Store Strandstræde til en gyllen oase, møter Piemonte København midt på den lange trebenken foran Nebbiolo vinbar.


Skal vi bestille bord for deg?

Fant du en favoritt blant ovennevnte restauranter i København, hjelper vi deg gjerne med bordbestillingen. Send oss en e-post via: concierge.nyhavn@arp-hansen.dk med dato og antall gjester, så sørger vi for at det står et bord klart til deg. Med forbehold om ledig bordkapasitet. Henvis eventuelt til denne siden, slik at vi kan hjelpe deg på beste måte med å velge den ideelle restauranten.


Vi ønsker deg mange nydelige gourmetopplevelser når du besøker disse restaurantene i København for en smak av dansk gastronomi på sitt beste. God fornøyelse!