Opplev Nyhavn

Nyhavn er i dag et av de mest besøkte turistmålene i København. Som gjest på 71 Nyhavn Hotel bor du ikke bare tett på alle opplevelsene – du befinner deg også i gangavstand til mange andre severdigheter og opplevelser som har fått stjernedryss og anerkjennende nikk fra storby-feinschmeckere verden over.

Kort om Nyhavns historie

Nyhavns histore går helt tilbake til 1673, og det opprinnelige navnet på området var «Den nye Havn». Nyhavn ble nemlig bygget som et alternativ til den gamle havnen, og var i mange år en travel havn for handel, med anløp av skip fra alle verdenshjørner. Det innebar også at havnen var et område preget av mange sjømenn, gledespiker og fest.

På 1980-tallet gjennomgikk området en omfattende renovering, og i dag er det mest turister og andre gjester som besøker Nyhavn, blant annet for å ta bilder av de vakre, historiske bygningene.

Hva kan man oppleve i Nyhavn?

Restauranter i Nyhavn

Nyhavn har mange spennende spisesteder å velge mellom, og restaurantene er alltid et samlingspunkt for turister når noen av dagens måltider skal inntas.

Så uansett om du er ute etter en restaurant som serverer en fristende brunsj, danske smørrebrød til lunsj eller en deilig pastarett til middag, er mulighetene mange.


Kanalbåttur

En kanalbåttur er en unik mulighet til å se de mest kjente severdighetene og bygningene i København fra vannet.

Nyhavn har to selskapet som tilbyr kanalbåtturer, og båtene går blant annet forbi Christiansborg, Børsen, Operaen og Den Lille Havfrue. Underveis forteller guiden spennende historier om severdighetene og bygningene.


Charlottenborg Kunsthal

Er du interessert i kunst? Da bør du besøke Charlottenborg slott. En del av slottet består av Kunsthal Charlottenborg, der du kan se moderne kunst og den årlige kunstutstillingen med verk signert avgangselevene ved Billedkunstskolen.

I tillegg til kunst på Charlottenborg slott kan du også oppleve konserter, filmfremvisninger og mye mer. Du kan dessuten spise en hyggelig lunsj på slottskafeen eller kjøpe en bok i den tilhørende bokhandelen.


Julemarked i Nyhavn

Hvert år i november og desember er det julemarked i Nyhavn. I de koselige bodene langs kanalen kan du kjøpe alt fra lekre julegodter som gløgg, epleskiver og brente mandler til varme hansker og strikkegensere.

Opplevelser i nærheten av Nyhavn

Amalienborg slott og slottshagen

Bare 10 minutters gange fra Nyhavn finner du Amalienborg slott og slottsplassen, som er en svært populær severdighet i København. Ønsker du å fordype deg i kongefamiliens historie, kan du besøke Amalienborg museum, som ligger i tilknytning til slottet.

Ved Amalienborg slott finner du også Amaliehaven, som er full av vakre blomster og skulpturer. Gå en tur i hagen og nyt en ro som du sjelden finner midt i en storby.


Ofelia Plads

På Ofeliaplads ved siden av Skuespilhuset kan du blant annet nyte utsikten mot Operaen og Amalienborg. I løpet av året er det mange kulturelle begivenheter, blant annet gratiskonserter, sportsarrangementer og teaterforestillinger.


Skuespilhuset

Skuespilhuset ligger på Kvæsthusbroen, like ved Ofelia Plads. Skuespilhuset har tre scener, og kan til sammen romme rundt 1000 gjester.

Skuespilhuset viser ikke bare forestillinger for voksne. Du kan også ta med de minste til morsomme og lærerike barneforestillinger.


Mer om oss

Vil du bo nær alle opplevelsene?

Vårt eksklusive 71 Nyhavn Hotel ligger like ved vannet og med gangavstand til alle severdighetene og opplevelsene i og rundt Nyhavn.

Se priser på overnatting

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene