Ofelia Plads

Ofelia Plads ligger midt i København og er en stor kulturplass på Kvæsthusbroen. I løpet av året arrangeres det her teaterforestillinger, kunstutstillinger, sportsbegivenheter og mye mer.

Les vår store guide og bli inspirert til et besøk på plassen.

Hvor ligger Ofelia Plads?

Plassen ligger på Kvæsthusbroen i København og har Skuespilhuset, Papirøen, Operaen og Amalienborg som nærmeste naboer.

På Ofelia Plads finner du de vakre, gylne paviljongene der du blant annet kan kjøpe mat, forfriskninger og billetter til kanalbåtturer.

Hva skjer på Ofelia Plads?

Plassen er rundt 13 000 kvadratmeter stor, og kan romme mange forskjellige arrangementer, for eksempel:

  • Fotball-EM på storskjerm
  • Jazz på pladsen
  • Ballett

Året rundt er det noe å oppleve på plassen, enten i form av arrangementer eller kunstneriske installasjoner.

Sankthans på Ofelia Plads

Sankthans er en hyggelig tradisjon for mange dansker, og om kvelden 23. juni er det en helt spesiell stemning i byen. Er du i København på sankthans, kan du oppleve et flott sankthansbål på Ofelia Plads. I tillegg til bålet er det også musikalske innslag, – en begivenhet som alltid tiltrekker seg mange lokale og besøkende i København.

Er det lov å bade ved Ofelia Plads?

Nei, per i dag er det dessverre ikke lov å bade ved plassen, selv om det kan være fristende å hoppe i vannet en varm sommerdag. I 2022 er det satt i gang tiltak for å gjøre bading lovlig.

Bar og kafé på Ofelia Plads

Befinner du deg på Ofelia Plads og har lyst på noe å drikke eller spise, har Café Luftkastellet åpent om sommeren. Her får du kjøpt forfriskende drikke og lekre pizzaer og paninier som du kan spise i kafeens store loungeområde.

Du kan også slå deg ned på «Kyssetrappen», trinnene som er bygd ned mot vannet for å kunne ta unna vann ved eventuelle regnskyll.

Kanalbåttur fra Ofelia Plads

Fra plassen kan du gå direkte om bord i båtene og ta en rundturi Københavns kanaler og havn. Billetter får du kjøpt i en av de gylne paviljongene.

Fra bro til kulturplass

Kvæsthusbroen (eller Kvæsthusmolen) var opprinnelig en anleggsbro med kai på begge sider, som ble anlagt i perioden 1848–1850. Passasjerskip fra eller til for eksempel Aalborg og Oslo la til ved broen, og helt frem til 2004 la også Oslo-båten til ved Kvæsthusbroen.

Hvorfor heter den Kvæsthusbroen?

Broen eller «molen» har fått navn etter sykehuset (kvæsthuset på dansk) som lå i nærheten.

Åpning av det midlertidige byrommet Ofelia Beach

I 2010 åpnet Ofelia Plads som et midlertidig byrom på Kvæsthusbroen. Byrommet ble også kalt Ofelia Beach, og i en treårsperiode testet man om stedet hadde potensial til å være et opplevelsesrom i København. Det innebar at man i den treårige perioden kunne delta på gratisarrangementer som for eksempel fotball på storskjerm, konserter og ballett.

Siden de mange kulturtilbudene viste seg å være en suksess og tiltrekke seg mange besøkende, startet byggingen av Ofelia Plads og sto ferdig i 2016.

Bed & Boat – Hotellopphold med kanalbåttur

Vurderer du overnatting på hotell i forbindelse med turen til København og Ofelia Plads? Vårt sjarmerende og eksklusive 71 Nyhavn Hotel ligger i hjertet av Nyhavn med utsikt til havnen.

Når du bestiller overnatting på hotellet, kan du velge vår Bed & Boat-pakke, som i tillegg til overnatting i delt dobbeltrom med deilig frokost inkluderer en kanalbåttur. Da kan du kombinere besøket på Ofelia Plads med en kanalbåttur.

Andre opplevelser i nærheten av Ofelia Plads

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene