Guide til de beste opplevelsene i København

Hva kan man gjøre i København? København er en av Danmarks mest dynamiske byer. Fra historisk arkitektur til livlige kafeer og restauranter – her venter en mengde ulike opplevelser.

Uansett om du er fastboende eller turist vil du finne utallige aktiviteter som gjør oppholdet uforglemmelig. På denne siden guider vi deg til noen av de beste opplevelsene i København.


Nyhavn er Københavns havneperle, og strekker seg helt fra Kongens Nytorv og Strøget og videre langs kanalen. Her finner du små, spennende restauranter og in-steder, historiske bygninger samt en museums- og veteranskipshavn som bare er åpen for gjesteseilere. Nyhavn summer av liv og er et populært samlingspunkt for dansker på varme sommerdager når havnen er full av aktivitet.

Gastronomi i København

Les våre anbefalinger her

Det er et stort utvalg av gode restauranter i København, men hvilke skal du velge når du er turist på jakt etter de beste gourmetopplevelsene? København har noe for alle, uansett smak og prisnivå. Vi har testet restaurantene for deg, og her presenterer vi favorittene våre.

Riktig god fornøyelse!

København tilbyr dessuten en rekke magiske opplevelser i desember. Julemarkeder er en stor tradisjon i København og et populært samlingspunkt for både lokalbefolkningen og turister. Guiden vår inneholder blant annet informasjon om følgende julemarkeder:

 • På Tivoli
 • I Zoologisk Have
 • I Nyhavn
 • På Kongens Nytorv

Annerledes opplevelser

Les mer om annerledes opplevelser

København har veldig mye å by på i tillegg til de mer tradisjonelle opplevelsene som museums- og kafébesøk. Er du ute etter noe annerledes, kan du for eksempel besøke Cisternerne eller Assistens Kirkegård.

Eller du kan blir med på en omvisning på Nordisk Film eller besøke en av Københavns mange skjulte parker. Det er mange måter å få en annerledes og spennende opplevelse i København på.


Romantiske opplevelser

Les mer om romantiske opplevelser

Er du ute etter romantiske opplevelser i København, har du kommet helt rett. Byen er full av sjarmerende og romantiske steder som vil gi deg og partneren din en opplevelse for livet.

Du kan blant annet lese mer om:

 • Romantiske opplevelser i det grønne
 • Klassiske romantiske opplevelser
 • Annerledes romantiske opplevelser
 • Romantisk middag for to

Kulturelle opplevelser

Les mer om kulturelle opplevelser

København er kjent for sitt kulturelle mangfold, og har et bredt utvalg av kulturopplevelser å by på. Her finner du en rekke museer innenfor alt fra historie til kunst, teater og musikk.

Du kan blant annet lese mer om:

 • Glyptoteket
 • Amalienborg slott
 • Skuespilhuset
 • Marmorkirken

Amalienborg og Amaliehaven

Les mer om Amalienborg
Amalienborg slott består av fire nesten like rokokkopaléer rundt en stor, åttekantet slottsplass. Fra Salys berømte rytterstatue midt på slottsplassen er det fritt utsyn til Amaliehavens fontene og havnefronten i den ene enden og til Frederikskirken (Marmorkirken) i den andre enden.

Kongens Nytorv

Mer om Kongens Nytorv
Kongens Nytorv ligger i enden av Strøget mot Nyhavn og er omkranset av vakre, gamle bygninger – blant annet det flotte Kongelige Teater. I forbindelse med den nylige utgravingen til metroen ble det funnet mange interessante byhistoriske skatter. I midten står rytterstatuen av Kong Christian 5., og hver vår er det tradisjon at årets studenter feirer dagen ved å danse rundt statuen.

Mer om oss

Vil du bo nær alle opplevelsene?

Vårt eksklusive 71 Nyhavn Hotel ligger like ved vannet og med gangavstand til alle severdighetene og opplevelsene i og rundt Nyhavn.

Se priser på overnatting

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene