Opplev København

Gastronomi i København

Les våre anbefalinger her

Det er et stort utvalg av gode restauranter i København, men hvilke skal du velge når du er turist på jakt etter de beste gourmetopplevelsene? København har noe for alle, uansett smak og prisnivå. Vi har testet restaurantene for deg, og her presenterer vi favorittene våre.

Riktig god fornøyelse!


Nyhavn

Nyhavn er Københavns havneperle, og strekker seg helt fra Kongens Nytorv og Strøget og videre langs kanalen. Her finner du små, spennende restauranter og in-steder, historiske bygninger samt en museums- og veteranskipshavn som bare er åpen for gjesteseilere. Nyhavn summer av liv og er et populært samlingspunkt for dansker på varme sommerdager når havnen er full av aktivitet.

Amalienborg og Amaliehaven

Mer om Amalienborg og Amaliehaven
Amalienborg slott består av fire nesten like rokokkopaléer rundt en stor, åttekantet slottsplass. Fra Salys berømte rytterstatue midt på slottsplassen er det fritt utsyn til Amaliehavens fontene og havnefronten i den ene enden og til Frederikskirken (Marmorkirken) i den andre enden.

Kongens Nytorv

Mer om Kongens Nytorv
Kongens Nytorv ligger i enden av Strøget mot Nyhavn og er omkranset av vakre, gamle paléer – blant annet det flotte Kongelige Teater. I forbindelse med den nylige utgravingen til metroen ble det funnet mange interessante byhistoriske skatter. I midten står rytterstatuen av Kong Christian 5., og hver vår er det tradisjon at årets studenter feirer dagen ved å danse rundt statuen.