Kunsthal Charlottenborg

I den vakre Charlottenborg Kunsthal på Charlottenborg slott finner du et av Nord-Europas største utstillingssteder for samtidskunst. Her står både kjente og nye navn fra inn- og utland på utstillingprogrammene.

I tillegg til utstillinger kan du også oppleve arrangementer som artist talks, film, musikk og vernissasjer. Alle arrangementer er inkludert i inngangsbilletten.

Hva kan du oppleve på Kunsthal Charlottenborg?

I den vakre Charlottenborg Kunsthal finner du et av Nord-Europas største utstillingssteder for samtidskunst. Her står både kjente og nye navn fra inn- og utland på utstillingprogrammene.

I tillegg til utstillinger kan du også oppleve arrangementer som artist talks, film, musikk og vernissasjer. Alle arrangementer er inkludert i inngangsbilletten.

Afgangselevernes årlige udstilling

Kunsthal Charlottenborg presenterer også den årlige utstillingen «Afgang», som er laget av avgangselevene fra billedkunstskolene. Her kan du se alt fra malerier, sammensatte medieinstallasjoner til tekstutsagn og skulpturelle gjenstander. Siden 2013 har Charlottenborg Kunsthal dannet ramme for utstillingen.

Hvorfor kalles det en kunsthall?

Det kalles en kunsthall siden det ikke er noen faste utstillinger.

Historien om Charlottenborg slott

Charlottenborg slott ble oppført på 1670-tallet, og huser i dag både Kunsthal Charlottenborg, Det Kongelige Danske Kunstakademi og Danmarks kunstbibliotek.

Charlottenborg slott ble oppført av Ulrik Frederik Gyldenløve i perioden 1672 til 1683. Slottet har fått sitt navn etter enkedronning Charlotte Amalie, siden hun kjøpte slottet og bodde der fra år 1700 til 1714.

Etter Dronning Amalies død i 1714 ble slottet brukt til å huse mange ulike institusjoner, men ble til slutt overtatt av Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Kunstakademiet bygde Charlottenborg Udstillingsbygning, som åpnet i 1883, og først i 2007 skiftet bygningen navn til Charlottenborg Kunsthal.

Charlottenborg Kunsthals åpningstider

Charlottenborg holder åpent fra tirsdag til søndag. Vi anbefaler at du holder deg oppdatert via deres nettsted om eventuelle endringer i åpningstidene.

Utstillinger

Vårutstilling

Er du i København i februar eller mars, kan du oppleve den anerkjente vårutstillingen i Charlottenborg Kunsthal. Utstillingen har vært en fast del av årsprogrammet siden 1857 og er en av de viktigste sensurerte utstillingene i Europa.

Her kan du se spesielt utvalgte verk fra inn- og utland, deriblant billedkunst, arkitektur, kunsthåndverk og design.

Vårutstillingen er definitivt verdt et besøk hvis du planlegger å besøke Kunsthal Charlottenborg.

Etferårsudstilling

Om høsten kan du oppleve Kunstnernes Efterårsudstilling. Kunstnernes Efterårsudstilling skriver seg tilbake til år 1900 og startet som et alternativ til Forårsudstillingen. På den tiden var kravet nemlig at kunstnerne måtte være elever ved akademiet for å kunne delta på vårutstillingen.

Utstillingen på høsten ble derfor en mulighet for alle uansett nettverk og bakgrunn til å stille ut verkene sine og få dem kunstfaglig vurdert. Opp gjennom årene har mange kjente kunstnere debutert på utstillingen og bidratt til å sette nye kunstneriske uttrykk på agendaen.

Omvisninger

I Kunsthal Charlottenborg kan du delta på mange ulike omvisninger. I 2022 bød programmet blant annet på:

  • Omvisning på Forårsudstillingen
  • Guidet omvisning på Christiania
  • Omvisninger for barn i høstferien

Noen omvisninger er gratis, mens andre krever kjøp av billett.

Kino

På kunsthallens kino, Charlottenborg Art Cinema, kan du se mange filmer og dokumentarer i løpet av året. Kunsthallen er også hovedkvarter for den årlige filmfestivalen CPH:DOX. Filmvisningene er inkludert i inngangsbilletten til Charlottenborg Kunsthal.

Besøk den hyggelige kafeen ved Charlottenborg Kunsthal

Kunsthal Charlottenborg har en kafé ut mot den vakre bakgården. Kafeen heter Apollo Bar, og her får du kjøpt både frokost, lunsj og middag eller bare noe å drikke.

Bokhandel

Bokhandelen Charlottenborg Art Books finner du like innenfor inngangen til kunsthallen. Her får du kjøpt en rekke bøker om kunst generelt, men også bøker knyttet til de aktuelle utstillingene i kunsthallen.

Hvor ligger Charlottenborg slott?

Charlottenborg slott ligger midt i smørøyet mellom Nyhavn og Kongens Nytorv.

Adresse: Nyhavn 2, 1051 København K

Hoteller nær Charlottenborg slott

Vurderer du en natt på hotell i forbindelse med besøket til Charlotteborg Slot og Kunsthal? Vårt hyggelige og eksklusive hotell 71 Nyhavn ligger bare noen få hundre meter fra kunsthallen.

Når du bestiller hotellopphold, kan du for eksempel velge vår Bed & Bubbels-pakke, som i tillegg til en natt i delt dobbeltrom og deilig frokost inkluderer en flaske cava ved ankomst.

Andre opplevelser i nærheten av Kunsthal Charlottenborg

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene