Skuespilhuset i København

Skuespilhuset er et moderne arkitektonisk mesterverk ved Nyhavn og Kvæsthusbroen i København.

Skuespilhuset hører inn under Det Kongelige Teater, og her arrangeres det hele året teaterforestillinger for både barn og voksne . Les vår store guide til besøket i den flotte bygningen.

Restaurant og kafé i Skuespilhuset

Uansett om du skal se en forestilling eller bare stikker en tur innom, er det mulig å få en matbit i Aamanns Replik, Skuespilhusets kafé og restaurant.

Restauranten har en fantastisk utsikt over vannet og Københavns Havn, og om sommeren kan du sitte ute og bestille drikke i utendørsbaren.

Aamanns Replik serverer både lunsj og middag, og skal du se en forestilling i Skuespilhuset, kan du velge en spesiell teatermeny.

Se meny på Aamanns Replik

Åpningstider

Kafeen har åpent til lunsj mandag til søndag, men kveldsåpent bare fra tirsdag til lørdag.

Forestillinger i Skuespilhuset

Teateret har opplevelser for både barn og voksne, blant annet forestillinger som:

 

  • Lazarus
  • Medea
  • Odysseen
  • Brødrene Løvehjerte
  • Othello

 

Fullt program med alle forestillinger finner du på Det Kongelige Teaters nettsted.

Skuespilhusets foajé

Foajeen er alltid åpen for offentligheten, så hvis du ikke har billett til en forestilling, kan du likevel komme inn og se litt av bygningen og ta del av atmosfæren.

Foajeen blir dessuten benyttet til ulike gratisarrangementer som jazzmusikk, politiske debatter eller historiefortellinger for barn.

Ungdomsbillett

Er du under 25 år, kan du kjøpe ungdomsbillett med 40 % rabatt på alle forestillinger i Skuespilhuset. Så hvis du selv er ung eller har med barna på tur, kan det være penger å spare på billettene.

Scenene i Skuespilhuset

Hvor mange plasser er det i Skuespilhuset? Skuespillhusets tre scener har til sammen plass til 1000 tilskuere. Finn ut mer om de ulike scenene nedenfor.

Store Scene

Store Scene har plass til 650 tilskuere. Plassene er fordelt på 4 nivåer, noe som gjør at samtlige tilskuere har god utsikt til scenen. Store Scene brukes til store forestillinger eller musikk som for eksempel jazzkonserter.

Lille Scene

Lille Scene har plass til 110 personer. Lille Scene blir brukt til litt mindre forestillinger, særlig barneforestillinger.

Mellemgulvet

Mellemgulvet er bygningens mellomstore scene. Den rommer opptil 220 tilskuere.

Omvisninger

Det er mulig å delta på en guidet omvisning i Skuespilhuset, der du får komme bak scenen. Her får du blant annet et innblikk i det imponerende arrangementet som gjør det mulig å sette opp store teaterproduksjoner.

Omvisningene blir holdt på dansk det meste av året, men i juli og august blir de også holdt på engelsk.

Adressen til Skuespilhuset

Du finner teateret på Sankt Annæ Plads 36, 1250 København.

Hoteller i nærheten av Det Kongelige Teaters Skuespilhus

Vurderer du en hotellovernatting i forbindelse med besøket? Vårt eksklusive 71 Nyhavn Hotel er nabo til teateret, og veien hjem er derfor veldig kort hvis du for eksempel har behov for en overnatting etter en forestilling.

Når du bestiller overnatting på 71 Nyhavn Hotel, kan du for eksempel velge vår Bed & Bubbels-pakke, som i tillegg til en natt i delt dobbeltrom og deilig frokost inkluderer en flaske cava ved ankomst.

Andre opplevelser i nærheten av Skuespilhuset

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene