Annerledes opplevelser i København

København er en fantastisk by med en mengde spennende steder og opplevelser. Men hvilke annerledes opplevelser bør du ikke gå glipp av når du besøker hovedstaden?

Her gir vi deg et innblikk i de skjulte og annerledes opplevelsene som du kan finne i København. Les videre og finn ut hva som venter deg!

Annerledes kulturelle opplevelser

Når du er på sightseeing i København, er det mange annerledes kulturelle opplevelser du ikke nødvendigvis tenker på når du planlegger dagen. Les om noen av dem nedenfor.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot er et av Københavns mest fortryllende slott, men blir dessverre ofte glemt når man snakker om slottene som finnes i hovedstaden. Ofte er det Amalienborg Slot som blir fremhevet.

Det er litt synd, siden slottet har en helt spesiell historie og sjarmerende vakre hager som du ikke bør gå glipp av. Det er et av de eldste slottene i Danmark, og dronningens livgarde står vakt og passer på de dyrebare skattene som finnes på slottet.

Det er mulig å komme inn i slottet, og da kan du blant annet få oppleve den vakre vinterhagen og marmorgemakket. Rosenborg Slot er altså et sted du bør besøke når du er ute etter annerledes opplevelser i København!


Assistens Kirkegård

Denne historiske kirkegården er vel verdt et besøk. Her kan du blant annet utforske de gamle gravstedene og skulpturene. Assistens Kirkegård er flittig brukt av københavnerne selv, for eksempel for spaserturer eller bare for å nyte stillheten på en av de mange benkene.

Her er for øvrig noen av Danmarks største kunstnere, diktere og forfattere begravd, deriblant H.C. Andersen, Søren Kirkegaard og Artur Koberg.

I tillegg er det mange andre interessante monumenter og gravsteiner å se. Assistens Kirkegård er derfor et sted du bør besøke hvis du er ute etter annerledes og fascinerende opplevelser i København.


Cisternerne

Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg er absolutt verdt et besøk. Tiligere var dette et stort vannmagasin, men i dag er det et enestående kunstrom med en rekke kunstutstillinger som skiftes ut løpende. Stedet gir deg en sanselig totalopplevelse, siden mørket, kulden og fuktigheten også får deg til å tenke på glemte katedraler og dystre katakomber.

Du kan også bli med på en guidet tur for å få enda større utbytte av besøket. Besøk Cisternerne og opplev et annerledes kultureventyr som du ikke finner andre steder i Danmark.


Nordisk film – omvisning

Nordisk Film i Valby er et bra sted å besøke hvis du er ute etter en annerledes opplevelse. Her er mange kjente danske filmer blitt spilt inn.

Du kan bli med på en guidet omvisning som gir et helt unikt innblikk i filmindustrien og alt håndtverket som er nødvendig for å lage både lange og korte filmer. Du får se hvordan de ulike tekniske verktøyene og programvarene blir brukt for å gjøre filmene så bra som mulig.

Gå ikke glipp av en omvisning på Nordisk Film.

Annerledes grønne opplevelser

København har mange skjulte grønne perler der dere kan nyte roen til tross for at dere er midt i en storby.

Hagen ved Lanbohøjskolen

Hagen ved Landbohøjskolen er en skjult perle på Frederiksberg. Her er et vell av blomster som til sammen skaper en fargerik og livlig atmosfære. Blomsterbedene er i alle regnbuens farger, for eksempel røde geranier, blå lobeliaer og gule margeritter. Her finner du også store gressplener som omgir bedene og gir dere plass til å slappe av og nyte naturen.

Alle blomstene tiltrekker seg dessuten et mangfold av insekter, som sommerfugler og bier, noe som gjør hagen til et yndet sted for observasjon av dyreliv.

Blomstene i hagen ved Landbohøyskolen er en verdifull del av skolens grøntområder som både bidrar med estetisk skjønnhet og biologisk mangfold.


Hageselskapets hage

Like ved siden av Frederiksberg Have finner du Haveselskabets Have. Hagen ble anlagt i 1880 og har gått i arv i flere generasjoner av landskapsarkitekter. De har alle satt sitt personlige preg på hagen uten at dette har ødelagt helheten.

Hagen har et stort utvalg av ville planter og små, hyggelige temaområder der du for eksempel kan oppleve De Historiske Roser, Staudehaven og Pæonhaven. Slå deg ned på en av benkene eller plenen og nyt en sjelden ro midt i en storby.

Hvert år i juni arrangeres det en stor livsstilsmesse i hagen, der mer enn 100 utstillere er representert. På standene kan du få inspirasjon til hage og bolig, se på kunst og smake på spennende mat. Så er du i nærheten av hagen i juni, er messen absolutt verdt et besøk.


Kastellet

Kastellet i København er en unik og annerledes severdighet, siden det kombinerer både historie, grøntområder, arkitektur og en fredelig atmosfære på en glimrende måte. Det gamle festningsverket, som fortsatt er intakt, gir et innblikk i byens fortid, og den arkitektoniske skjønnheten ved Garnisonskirken virker fascinerende på mange besøkende.

Nyt utsikten over byen og Øresund mens du rusler på de historiske vollene. Kastellet rommer dessuten et museum der du kan lære mer om Danmarks militære historie.

Samtidig gir grøntområdene innenfor vollene mulighet til å slappe av og nyte roen i hjertet av byen. Dette gjør Kastellet til en unik og annerledes severdighet som du absolutt bør få med deg.


Hotellopphold – miniferie

Vurderer du en natt på hotell i forbindelse med besøket i København? Vårt hyggelige og eksklusive 71 Nyhavn Hotel ligger med gangavstand til severdighetene. Hotellet ligger dessuten nær metroen ved Kongens Nytorv, slik at du kommer deg raskt rundt i byen.

Når du bestiller overnatting på hotellet, kan du for eksempel velge vår Miniferie-pakke, som inkluderer overnatting og deilig frokost. Krever minst to netter.

Andre opplevelser i København


Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene