Gastronomi i København

København er et gastronomisk magnetfelt, og Michelin-stjernene drysser ned som manna over de mange stjernekokkene, blant dem Rene Redzepi (Noma), Rasmus Kofoed (Geranium) og Nicolai Nørregaard (Kadeau), som utfolder sine kreative evner på byens mange spisesteder. Tilbudet av fantastiske og nytenkende gourmetrestauranter i København er enormt, og gir muligheter for gastronomiske opplevelse i begge ender av prisskalaen.

Her har vi samlet en rekke av våre egne favoritter innen dansk gastronomi. Naturligvis kvalitetstestet av oss selv. Trenger du hjelp til bordbestilling på noen av spisestedene i København som er nevnt nedenfor? Kontakt oss på concierge.nyhavn@arp-hansen.dk.


Fine dining

Bornholmguttene på Kadeau har med en jordnær gjestfrihet fått til noe helt eget på sin to-stjerners Michelin-restaurant i Christianshavn. Selv beskriver de at de "dyrker, plukker, foredler, serverer og elsker Bornholm". Det er kjærligheten deres til virksomheten som gjør at kveldens reise gjennom 20 småretter treffer rett i hjertet. Rettene er en fryd for øyet, innovative og oftest med tydelig referanse til naturen – det føles som man nærmest transporteres til et helt annet sted, kanskje Bornholm.


Comfort food

Vakker, ærlig og elegant italiensk mat med utsøkte råvarer. Interiøret er moderne og rustikt, med en avslappet og oppmerksom betjening. Ingen pizza, men fantastisk pasta. Barabba serverer mat helt frem til kl. 02 de fleste dager, noe som er unikt i København.

Kødbyen er blitt en av Københavns mest populære områder når det gjelder restauranter og barer. De hvitkalkede slakterbutikkene er overtatt av ambisiøse restauranter, og stemningen er helt unik. Gourmetrestauranten Gorilla er helt klart blant de fremste, og som gjest blir du nærmest bombardert av små retter med imponerende stor smak. Bordene står tett og det er ofte fullt, noe som skaper den helt spesielle Kødbyen-stemningen.

And now for something completely different – som en frisk avstikker fra nordisk gastronomi serverer Llama særegne og moderne retter inspirert av det latin- og søramerikanske kjøkkenet. Det er alltid høy stemning på Llama, og bak den nattklubblignende innredningen står selveste Bjarke Ingels Group (BIG-architecs). Llama er helt klart også stedet du ønsker å henge på etter middagen. Når kveldens siste desserter er servert i helgene, rykker DJ-en inn og baren serverer friske søramerikanske cocktails.


Lunsj

Restaurant Carl Nielsen

Besøk restaurantens nettsted

Tradisjonelt dansk smørrebrød med moderne tvist. Alt laget fra bunnen med de beste råvarene og stor kjærlighet. Eier og vertskap Lis tar seg varmt av restaurantgjestene i den vakre, gamle eiendommen som har vært hjemmet til den danske komponisten Carl Nielsen. Der er tre Carl Nielsen-signaturretter på menyen med inspirasjon fra komponistens verk.

Union Kitchen er et hyggelig spisested å besøke de fleste tider på dagen. På morgenen serverer de en variert frokost, med alt fra bløtkokte egg til deres egen Hangover Burger. Midt på dagen kan du oppleve en god blanding av kaffedrikkere og sultne lunsjgjester, og om kvelden overtar den famøse "Balls"-menyen. Da serveres kjøttboller i utallige variasjoner. I sommerhelgene er stedet stappfullt til sent på kvelden med vin- og cocktailgjester. Et spisested i København med avslappet stemning og masse liv og sjarm.

Denne lille, upretensiøse Taco-standen i Torvehallerne tilbyr noe helt spesielt. Bak den enorme maza-morteren i granitt i den lille salgsvognen, står Nomas tidligere dessertsjef Rosio Sanchez og maler den fineste meksikanske mais til tortilladeig. Glem alt om texmex – dette er de mest autentiske og velsmakende tortillaene utenfor Mexico. Med en "combo"-tallerken (tre forskjellige tortillaer) i den ene hånden og en spicy Michelada (meksikansk øldrikk) i den andre, og under åpen himmel, er alle kvelder sommerkvelder i Torvehallerne.


Barer

Vinbaren, som tilhører den ambisiøse restauranten Nærvær, har myke stoler og vakker utsikt og er et fantastisk sted for store vinopplevelser. Maten, små og lette tapasaktige retter, kommer fra samme kjøkken som sender restaurantens gjester på gastronomiske (og økonomiske) himmelferder. Forsyner du deg av de mange små godbitene samtidig som du nyter den gode vinen, kan du bli god og mett. Turen hjem til hotellet går over den vakre Indrehavnsbroen, som nesten strekker seg fra dør til dør.

Nebbiolo er selvfølgelig en italiensk vinbar som er blitt til på grunn av eierens store kjærlighet for nettopp Nebbiolo-druen. Baren serverer lekre viner for alle lommebøker, og i timene når kveldssolen forvandler Store Strandstræde til en gyllen oase, møter Piemonte København midt på den lange trebenken foran Nebbiolo vinbar.


Skal vi bestille bord til deg?

Fant du en favoritt blant ovennevnte restauranter i København, hjelper vi deg gjerne med bordbestillingen. Send oss en e-post via: concierge.nyhavn@arp-hansen.dk med dato og antall gjester, så sørger vi for at det står et bord klart til deg. Med forbehold om ledig bordkapasitet. Henvis eventuelt til denne siden, slik at vi kan hjelpe deg på beste måte med å velge den ideelle restauranten.

Vi ønsker deg mange nydelige gourmetopplevelser når du besøker København-restaurantene for å få en smak av dansk gastronomi på sitt beste. God fornøyelse.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene