Romantiske opplevelser i København

Er du ute etter romantiske opplevelser til enten en kjæresteferie, kjæresteweekend eller en date, er en tur til København et perfekt valg.

København er nemlig en by med mange opplevelser og morsomme aktiviteter for par, og på denne siden har vi samlet noen ideer til romantiske attraksjoner i København.

Du kan lese om:

  • Romantiske opplevelser i det grønne
  • Klassiske romantiske opplevelser
  • Annerledes romantiske opplevelser
  • Romantisk middag for to

Romantiske opplevelser i det grønne

Piknik i Frederiksberg Have

En piknik i Frederiksberg Have er en idyllisk måte å nyte solen og de vakre omgivelsene på. Med sine brede gressplener, innsjøer, blomster og planter er Frederiksberg Have det perfekte stedet å tilbringe en hyggelig og avslappende dag utendørs.

Slå dere ned på et teppe og spis et deilig måltid mens dere nyter den vakre naturen og fredfulle atmosfæren. Når dere er ferdige med å spise, kan dere ta en spasertur rundt i området. For eksempel kan dere gå opp til Frederiksberg Slot, som ligger på toppen av Valby bakke der det er en fantastisk utsikt over byen.

Frederiksberg Have er nabo til Københavns Zoologiske Have, så det er også mulig å se elefantene boltre seg utenfor elefanthuset.


Romantisk kveld i Botanisk Have

En romantisk kveld i Botanisk Have danner perfekte rammer for en hyggelig stund sammen med en partner eller date. Gå gjerne en tur rundt i hagen blant de fargerike blomsterbedene og gamle trærne. Her kan dere nyte de vakre synsinntrykkene som skaper et avslappet miljø.

Når solen går ned, kan dere åpne piknikkurven og nyte et glass vin mens dere beundrer de vakre fargene. Botanisk Have er et vakkert sted som danner perfekte rammer for en romantisk kveld der dere kan nyte hverandres selskap i magiske omgivelser.


Spasertur på Kastellet

En romantisk spasertur på Kastellet i København er en perfekt aktivitet i hjertet av byen. Gå langs de gamle vollene og ta inn den historiske atmosfæren mens dere nyter utsikten over Øresund. Ta en pause ved Garnisonskirken for å beundre den vakre arkitekturen.

Fortsett deretter gjennom grøntområdene og nyt roen som hersker i dette unike området i hjertet av København.

Avslutt med et besøk på museet for å lære mer om Kastellets historie, eller slå dere ned på gressplenen med en piknikkurv.

Klassiske romantiske opplevelser

En tur på Tivoli

Tivoli er et magisk sted som egner seg ypperlig for romantiske øyeblikk. Dere kan gå en tur rundt i den gamle parken og beundre de mangfoldige og fargerike blomstene.

Tivoli byr i tillegg på konserter og arrangementer som egner seg ypperlig for romantiske stunder.

Når dere blir sultne, kan dere spise middag på en av Tivolis restauranter og nyte den spesielle stemningen i den gamle parken.


En spasertur i Nyhavn

Nyhavn er et nydelig sted å tilbringe en romantisk dag. Nyhavn ligger ved havnen i hjertet av København og har en rekke stemningsfulle restauranter og hyggelige kafeer.

Ta en spasertur langs havnefronten, der dere blant annet finner gamle, fredede hus som er dekorert i fine farger. Her ser dere også de små havnebåtene som duver rolig på vannet. Nyhavn er et praktfullt sted som danner en perfekt ramme rundt en romantisk dag.

Les mer om Nyhavn


Hopp på en kanalrundtur om kvelden

En kanalrundtur i København er en helt unik måte å oppleve byen på. Kanalene er spesielt flotte om kvelden, når solen er i ferd med å gå ned og lysene i byen tennes. Bli kjent med de historiske bygningene rundt dere og nyt den rolige atmosfæren på vannet.

Les mer om kanalrundtur i Nyhavn

Annerledes romantiske opplevelser

Ta en tur i luftballong

Ballongflyging er blant de dyrere aktivitetene på listen, men er en helt spesiell opplevelse. Se København fra luften. Tar dere turen sent på dagen, kan dere også få oppleve en flott solnedgang hvis været tillater det.


Ginsmaking

Ginsmaking er en morsom og annerledes måte å tilbringe en romantisk kveld med din partner eller date på. Dere lærer om de ulike typene gin som er destillert i forskjellige deler av verden, fra de klassiske engelske til de mer eksotiske asiatiske typene.

Det er også en fin måte å slappe av på og oppleve noen av de mer unike smakene som bare finnes i gin. Dere kan velge å smake på ulike typer gin med forskjellig alkoholprosent eller forskjellige smakstilsetninger.

En ginsmaking er derfor oppskriften på en hyggelig kveld der dere kan dyrke en felles interesse for gin.


En båttur i en privat båt i Københavns Havn

Få en romantisk dag på vannet helt alene. Det er flere firmaer som driver privat båtutleie i København, så det er fullt mulig å leie en liten båt og være sin egen skipper. Da kan dere selv bestemme ruten rundt i Københavns Havn og hvor lenge båtturen skal vare.

Alle båtene har et bord i midten, slik at dere kan ta med mat og drikke til en romantisk dag på vannet.

Romantisk middag for to

København har et utall restauranter som er ideelle for en romantisk kveld. Vi har valgt ut tre av våre favoritter som passer perfekt til et romantisk måltid i skjæret fra et stearinlys.


Restaurant Basso

Restaurant Basso legemliggjør begrepet social dining ved å servere italienske småretter ved bordet.

På søndager kan dere være med på Sunday Tasting, der kokkene tilbereder helt nye og fantastiske retter som ikke står på menyen.

Les mer om Basso


Zeleste

Zeleste serverer fransk mat med nordisk touch. Menyen omfatter derfor blant annet fisk, skalldyr og sesongens grønnsaker.

Restauranten har en liten, koselig bakgård der dere kan sitte ute om sommeren. Den har også en stor åpen peis i bakgården, som blir tent om vinteren for å skape hyggelig stemning.

Les mer om Zeleste


Den Lille Fede

Den Lille Fede er en koselig og romantisk restaurant like ved Kongens Nytorv, der rettene på menyen er inspirert av det nordiske kjøkkenet. Menyen skifter cirka hver fjerde uke.

Rettene kan bestilles enkeltvis eller som 5- eller 7-retters menyer.

Les mer om Den Lille Fede


Romantisk opphold i København

Er dere for eksempel på en romantisk weekend og ønsker å overnatte i København? Da bør dere bo på 71 Nyhavn Hotel. Hotellet ligger i Nyhavn, i hjertet av byen, og er et perfekt sted å bo hvis dere ønsker en romantisk og avslappende opplevelse.

71 Nyhavn Hotel har en rekke ulike rom og fasiliteter som sørger for at dere får et uforglemmelig opphold sentralt i København.

Fra de stilfulle rommene kan dere nyte utsikten over havnen. 71 Nyhavn Hotel tilbyr dessuten en Bed & Bubbles-pakke der opplevelsen starter med en flaske kald cava.

Flere opplevelser i København


Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene