Bo midt i det stemningsfulle gamle København

København er en gammel by, og har siden Middelalderen vært en viktig handelsby som har nytt godt av sin plassering ut mot vannet. I dag er sporene fra ”gamledager” fortsatt synlige rundt omkring i byen. 71 Nyhavn Hotel er et av byens mest stemningsfulle hoteller, med beliggenhet i et fredet pakkhus ved Nyhavn. Tidligere var Nyhavn byens knutepunkt, for herfra seilte skipene ut i verden og kom tilbake fullastet med te, krydder og andre spennende ting. Bestill rom på 71 Nyhavn Hotel og kjenn historiens vingesus!

Nyhavn – Københavns hjerte

Nyhavns historie går langt tilbake. Havnen ble gravd ut i begynnelsen av 1670-tallet som et alternativ til den allerede eksisterende havnen, og i 1673 kunne Christian 5. innvie havnen som ”Nyhavnskanalen” – i dag forkortet til ”Nyhavn”. Mange av de gamle husene er fortsatt bevart, og det eldste huset stammer helt tilbake fra 1681.

I mange år var Nyhavn en slags ”red light district” i København, hvor gledespiker, sjømenn og tatovører holdt til. I dag er Nyhavn imidlertid en populær og mye besøkt solskinnsplett med masse restauranter, kafeer og vertshus. På en solfylt sommerdag kan mer enn 1000 mennesker samles i Nyhavn, og da er det kamp om plassene på restaurantene og på kaien, hvor man kan nyte solen fra tidlig formiddag til sen kveld. Stemningen er alltid høy i Nyhavn på slike dager, og enkelte ganger kan det utvikle seg til en regelrett folkefest. Nyhavn har dessuten tradisjon for å feire St. Hans-aften med heks og bål ute i vannet.

Hver jul arrangeres det et stemningsfullt julemarked i Nyhavn, med boder med kunsthåndverk, luer og vanter, gløgg og hva som ellers måtte høre til et skikkelig julemarked.
Opplev stemningsfulle Nyhavn – bestill rom på 71 Nyhavn Hotel med utsikt til havnen. Hotellet ligger midt i København sentrum med restauranter, severdigheter og shoppingmuligheter like rundt hjørnet.