Opplev København


Nyhavn

Nyhavn er Københavns havneperle, som strekker seg helt fra Kongens Nytorv og Strøget og videre langs kanalen. Her finner du små, spennende restauranter og in-steder, historiske bygninger samt en museums- og veteranskipshavn som bare er åpen for gjesteseilere. Nyhavn summer av liv og er et populært samlingspunkt for dansker på varme sommerdager hvor havnen koker av aktivitet.

Amalienborg og Amaliehaven

Amalienborg slott består av fire nesten like rokokkopaleer rundt en stor, åttekantet slottsplass. Fra Salys berømte rytterstatue midt på slottsplassen er det fritt utsyn til Amaliehavens springvann og havnefronten i den ene enden og til Frederikskirken (Marmorkirken) i den andre enden.

Amalienborg

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger for enden av Strøget opp mot Nyhavn og er omkranset av vakre, gamle paleer – blant annet det flotte Kongelige Teater. I forbindelse med den nylige utgravingen til byens metro ble det funnet mange interessante byhistoriske skatter. I midten står rytterstatuen av Kong Christian 5., og hver vår er det tradisjon at årets studenter feirer dagen ved å danse rundt statuen.